Voor het aanvragen van een technische fiche voor een individueel toestel, neem contact op met onze commerciële dienst.

Elights is lid van de studiegroep “Verlichting” van  AGORIA. De bedrijvengroep Verlichting groepeert de fabrikanten en leveranciers van binnenverlichting (zowel decoratieve verlichting als functionele verlichting), alsook de bedrijven die actief zijn in het aansturen van deze verlichting.

Garantie

Parlophonie ATEA

Op al onze producten  heeft u een garantie van 2 jaar.

 

Noodverlichtingen CE+T Technics

Alle noodverlichtingen zonder automatische testfunctie  hebben een garantieperiode van 2 jaar ( ex. Lamp).

Alle noodverlichtingen met automatische testfunctie  hebben een garantieperiode van 4 jaar ( ex. Lamp).

Al onze CE+T Technics accessoires hebben een garantie van 2 jaar.

Fluorescente lampen  in onze noodverlichtingen hebben een garantieperiode van 6 maand,  LED buislampen in de noodverlichtingen 2 jaar.

 

ElightS LED verlichting – Hytronik sensoren

Toestellen uit het ADENIA gamma en Hytronik produkten hebben een garantie van 5 jaar.

Toestellen uit het Catalpa gamma hebben een garantie van 2 jaar (3 jaar voor de LED buislampen).

 

Herstelde apparaten door onze dienst na verkoop.

Alle door ons herstelde toestellen hebben een garantie van 6 maand, onafhankelijk van de initiële garantieperiode.

 

Normering

Technische normen
NBN EN 60 598-1 Verlichtingsarmaturen
NBN EN 60 598-2.22 Armaturen – Bijzondere eisen: Armaturen voor noodverlichtingen
NBN EN 61000-6-3 Elektromagnetische compatibiliteit : straling Deel1 :  residentiële , commerciële en industriële omgevingen.
NBN EN 61000-6-1 Elektromagnetische compatibiliteit : immuniteit Deel1 :  residentiële , commerciële en industriële omgevingen.

 

NBN EN 1838 Toepassingen veiligheidstechnieken : veiligheidsverlichtingen
NBN C71-100 Veiligheidsverlichtingen : regels voor installatie en instructies voor controle en onderhoud

Technische ondersteuning

Parlofonie

9300 gamma

Originele cataloog reeks 9300 :

Cataloog ATEA

Tabel met aansluitingen bij vervanging oude toestellen door NOV903/NOV204 :

Tabel aansluitingen

Noodverlichtingen

Centrunit Software

Verdelers

Onze producten zijn in België beschikbaar bij verdelers opgenomen in onze officiële verdelerslijst.

In Nederland worden we vertegenwoordigd door  Have-Digitap.

Voor alle andere landen, gelieve ons te contacteren via E-mail :  info@elights.be.

 

pdf downloaden

Certificaten

Al onze producten zijn CE gecertificeerd en respecteren de Europese normering (waar van toepassing). Voor vragen betreffende de CE certificering, neem u contact op met ons. Het grootste deel van onze noodverlichtingen met automatische testfunctie respecteren  de normeringen voor lastenboek 400D.05 van de regie der gebouwen.

Andere certificaten

Lexicon

De lichtsterkte is de gemiddelde lichtstroom (flux) per oppervlakte-eenheid, en bij uitbreiding, van de lichtstroom(flux) op een punt op dit oppervlak (Flux / oppervlak). Het symbool is “E” en wordt uitgedrukt in lux (lx).

De lichtintensiteit is de lichtstroom in een bepaalde richting. Ze laat toe om fotometrische curven te maken van verlichtingstoestellen. Het is het resultaat van de relatie tussen lichtopbrengst en een vaste hoek, uitgedrukt in steradians (F / Ω). Het symbool is “I” en wordt uitgedrukt in candela (cd)

Luminantie is de intensiteit van een lichtbron in een bepaalde richting, gedeeld door de oppervlakte van het lichtvlak in dezelfde richting (intensiteit / zichtbare vlak van de bron). Het symbool is “L” en wordt uitgedrukt in candela per vierkante meter (cd / m²).

UGR (UNIFIED GLARE RATING) Méthode d’évaluation du taux d’éblouissement.

Door deze nieuwe Europese norm voor de bepalen van graad van ongemak door verblinding bij binnen installatie, kan met behulp van de UGR tabellen de meting vereenvoudigd worden.
Er zijn 8 UGR klassen: UGR = 10 13 16 19 22 25 28 31.
Hoe lager de UGR-waarde, hoe lager de schittering. De UGR wordt bepaald twee observatie richtingen, in dwarsrichting tegenover de verlichting en in langsrichting. De hoogste waarde bepaalt de globale kwaliteit van de installatie.

 

De flux waarde is de visuele grootheid die overeenkomt met het licht uitgestraald in een ruimte door een bron (de totale lichtopbrengst uitgestraald in alle richtingen). Het symbool i “F” en wordt uitgedrukt in lumen (lm)

CRI, of ​​”kleurweergave-index”(CRI: Color Rendering Index) is het vermogen van een lichtbron om de verschillende kleuren van het zichtbare spectrum te reproduceren, zonder de tint te veranderen. De index “Ra” wordt gebruikt om de kwaliteit van een verlichting te bepalen.

De maximum-index Ra = 100, komt overeen met een wit licht met hetzelfde spectrum als dat van zonlicht. Een CRI waarde boven de 90 wordt beschouwd als zeer goed.

Een lamp met een  erg lage CRI, zoals  de lage druk natrium lampen (Ra <15) van onze snelwegen,  veranderen drastisch de manier waarop we kleuren waarnemen, alles lijkt oranje te zijn .

De kleurtemperatuur geeft de kleurweergave index (effectief of virtuele) weer van een lichtbron . Ze wordt gemeten in Kelvin (K).

Hoe hoger de kleurtemperatuur, hoe kouder  het uitgestraalde licht wordt ( blauwer). Tegengesteld  komt  een lage kleurtemperatuur overeen met een warm licht ( geler van kleur).

De meest gekende kleurtemperatuurwaarden zijn :

Koud wit : 6500K
Neutraal wit : 4000K
Warm wit : 2700K

 

 

Kwaliteitsbeleid binnen ElightS s.a.

Bekijk het document

 

Privacy beleid binnen ELightS s.a.

Bekijk het document